Kineski horoskop

Verni pas

22.1.1898 –   9.2.1899

10.2.1910 – 29.1.1911

7.2.1922 – 14.2.1923

Advertisements

14.2.1934 –   4.2.1935

2.2.1946 – 21.1.1947

19.2.1958 –   7.2.1959

6.2.1970 – 26.1.1971

25.1.1982 – 12.2.1983

 

Ono što je neobično u životu psa: Želi svima da ugodi, a onda vidi, da nije bio na pravom putu. To kod psa izaziva prkos, on reži i laje na bližnje koji nemaju razumevanja, ali ne ujeda. Posle toga mu je žao zbog svega — psi ne vole sva­đu, i ako je sami započinju.

 

Psi su dobrodušni verni, pre svega. Dozvoliće da ih rastrgnu zbog njihovih najbližih, i zaštiti ih, ako im se čini neprav­da. Oni će ih čak braniti, ako su ovi ukrali srebrnu kašiku i tvrdiće da je pokradeni sam kriv za krađu, jer je na svoje srebro mogao bolje da pazi. Onog koga psi vole, voleće ga do krajnjih granica.

 

Ljudi rođeni u znaku psa su nesebični, oni zastupaju stvari u čiju ispravnost su ubeđeni do kraja. Stoga ih ima među šefovima sindikalnih organizacija, neustrašivim parlamen-tarcima, učiteljima i sudijama, filozofima i piscima. U ovom znaku je rođeno na stotine novinara-kritičara. Rođeni u znaku psa, pre svega žene, pogodni su za socijalne profesije i naravno za duhovne položaje.

 

Većina pasa nema vrhunske pozicije, jer oni na lestvicama uspeha zaostaju kao šefova desna ruka. Njima se veruje, jer umeju da ćute o internim stvarima.

Godina psa

Godina psa

 

Verni psi su neke firme spasili bankrotstva, jer su napravili poredak po svojoj zamisli. Oni neće reći ni jednu reč, ako šef posle otklanjanja loše situacije, sve nazove svojim de-lom.

 

Pas se svuda dobro snalazi. On ume da organizuje i popravi čak i ono, što je naizgled propalo. On je umetnik u zanat­skim poslovima. I mogao bi biti najveći optimista, kada ne bi nalazio tako mnogo Ako i Ali. Zato svojim bližnjima iz­gleda kao pesimista, koji se često prepušta sumornim misli­ma, mudruje. S vremena na vreme potrebno mu je samova-nje, da bi se pribrao i svario ono, što se u njegovoj duši ku-va kao negativno. Kada se pribere, naći će izlaze, do kojih inače niko ne bi došao. U kritičnim situacijama psi ostaju hladnokrvni. Oni će svakoga izvući iz nevolje, jer instinkti­vno naslućuju tajne puteve kojima se može umaći. Njihovo čulo naslućivanja je veličanstveno.

 

Psi su najbolji u porodici, ali i ovde je njihova briga i stalna brižnost za dobrobit svakog pojedinca, često pogrešno po­stavljena. Psi smatraju da njihovi pogledi nisu tako pogrešni i ostaju pri tome. Uglavnom imaju pravo, samo što ne bi trebalo da dozvole, da njihovi bližnji to uvek tako izrazito i osete.

 

U ljubavi nekima izgledaju suviše na distanci. U njima ipak ključa vulkan vatrene strasti. Pošto vulkani danas izbijaju vrlo retko, to i njihova strast često ostaje sputana. Njihova strast bi morala da se raspaljuje sa mnogo osećajnosti i než-nom umetnošću maženja.

Psi deluju pomalo sramežljivo, intimnosti vole u sumraku ili mraku. U igri u dvoje mrze prejako svetio ili sobe sa og­ledalima. Svojim držanjem pokazuju mudru uzdržanost i to očekuju od partnera.

 

To zajednički život sa njima čini pomalo nekomotnim, jer uvek treba biti pripravan, da bi se pogodili pravi časovi su­mraka. Ovo važi za muškarce rođene u znaku psa, ali još vi­še za žene.

 

Pustite psima osobenjaštvo njihove ličnosti, koje se vrlo re-tko pretvara u nevaspitanje. Njihovu brižnost uzmite kao poklon. Rođeni u znaku psa biće Vam zahvalni i učiniće sve, da vam prirede raj na zemlji.

 

Psi mogu da podnesu teške, pravedne reči, ali najpre mora­ju u sebi da ih svare. Budite strpljivi i čekajte, pas će vam sam doći i biti na usluzi. Nikada psu ne idite uz dlaku, jer će se nakostrešiti kao čelična četka.

 

Volite ga, kao što on voli vas. Jer pored sve spolja pokaza­ne hladnoće, pas bez ljubavi je bedan kao pas.

 

KAKO VASPITAVATI DECU ROĐENU U ZNAKU PSA?

 

Budite spremni da decu rođenu u znaku psa malo više ma­zite, jer je njima potrebno više roditeljske zaštite, nego dru­goj deci. Rado se igraju sami za sebe, ali ako dođe do toga, priključuju se vršnjacima i učestvuju u nestašlucima ili ih čak sami izmišljaju. U školi blistaju zbog mudre uzdržano-sti i postaju učiteljevi miljenici. Decu rođenu u znaku psa možete mirne duše malo razmaziti, to je dovoljno za ceo život. Kod pasa će se kasnije tačno uočiti, da li potiču iz brižne roditeljske kuće. Njima je potrebna toplina porodič­nog gnezda, da bi kasnije uspešno mogli da izdrže uspešnu borbu.

PAS OD OVNA DO RIBE

 

Ovan—pas (21.3. — 20.4.) čuva one koji su mu povereni, i to sa takvom brižnošću, da se ovi ponekad osećaju kao zat­voreni. To znači: ovan—pas često promašuje cilj.

 

Bik—pas (21.4. — 20.5.) traži mnogo, ali još više daje. Lju­bomora je njegova slaba strana. Nasuprot tome ima i mno­go vrlina: vredan je, istrajan, spreman da razume i pre svega veran.

 

Blizanci—pas (21.5. — 21.6) ponekad se pokazuje više div­lji, nego što u stvari jeste. Krije mnogo protivurečnosti. Če­sto se zaustavi pred samim ciljem i fiksira sebi novi.

 

Rak—pas (22.6. — 22.7.) vole ga zbog njegovog dobrog sr­ca. Na razum reaguje svojim osećanjima, što može da ispad­ne pogrešno. Može se iskorišćavati samo do izvesnog stepena.

 

Lav—pas (23.7. — 23.8.) laje više od ostalih pasa, ali nje­gov lavež deluje kao grmljavina u pozorištu. U poslu ga mu­če stresovi, jer se opterećuje i onim, što ne može potpuno da savlada.

 

Devica—pas (24.8. — 23.9.) tačan je do sitničavosti, svaki deo mora biti na svom mestu. To donekle otežava zajed­nički život s njim. Voli da se izoluje od okoline.

 

Vaga—pas (24.9.—23.10.) se mora voleti. Prijatno mu je da se mazi iza peći. Miran dom je njegov svet. Ne ume da kaže Ne i upravo to izaziva konflikte.

 

Škorpija—pas (24.10. — 22.1 1.) postaje zao, ako njega ne­ko napadne ili njegovu ljubav. Njegova volja pomera brda i planine. U ljubavi traži partnera, koji će s njim bezuslovno ići i kroz vatru i kroz vodu.

 

Strelac—pas (23.11. — 21.12.) puno toga radi snagom i elanom. Pobeći će od svega, akodođe dotle. Strelac—pas na kraju nije dovoljno istrajan, ali nikada ne klone duhom.

 

Jarac—pas (22.12. — 20.1.) ne igra se rado. Ozbiljan je i povučen u sebe. U njega se može pouzdati. Njegov pesimi­zam ga čini zatvorenim. Veruje samo sebi.

 

Vodolija—pas (21.1. — 19.2.) je podozriv i iza najmanje nesuglasice vidi napad na njegovu ličnost. Njegovi saveti su traženi, njegova inteligencija je natprosečna; u životu posti­že uspeh.

 

Riba—pas (20.2. — 20.3.) sanja o danu, kada neće morati da zarađuje hleb za svoje drage ukućane. Pre nego što se posvađa, radije će za sve reći da i amin.

PARTNERI PSA

 

Pacovi vole mirnu prirodu psa. Pokušavaju da razvesele če­sto melanholičnog psa, što im sjajno uspeva. Vole se dru­garski.

 

Bivoli su u pogledu temperamenta skoro jednaki sa psima. Uprkos tome, u takvoj vezi ima mnogo problema, koji se s mukom rešavaju.

Tigar se sastaje sa psom, a posle ga ogovara. Kada se na kra­ju obeleže zone uticaja, sve izvrsno funkcioniše.

Zec ceni vernost psa. Mada sam ne kipti od temperamenta, od psa traži više smelosti.

Aždaja psu stavlja do znanja, da je on za nju mali slabić, koji se s njom ne može meriti. Ali, da li je to zaista tako.

Zmije se postepeno uvlače u srce psa. A onda su uhvaćene za ceo život i više se ne mogu osloboditi vernog psa.

Konj i pas se razumeju u startu. Oni se dopunjavaju i imaju razumevanja za obostrane neučtivosti. Pas i konj su idealni partneri.

Koze sebi dozvoljavaju da odu tu i tamo. A pas to treba da previdi, i onda može doći do veze, koja je posebno trajna.

Majmuni se smeju ozbiljnosti života, koju im pas naglašava, kada preteraju sa svojim šaljivim temperamentom.

Petao ima malo razumevanja za svakodnevni život psa. Nje­mu je prijatno da leži iza peći, a petlu da se napolju šepuri. Kako to ide zajedno?

Psi se jedni drugima prilagođavaju. Druge ostvaljaju na mi­ru, što i sami sebi žele. To donosi zadovoljstvo prisustva, ali nije uzbudljivo.

Svinje se mogu prilagođavati. One pre svega umeju da cene vrednost psa. Žive jedno pored drugog uživajući.

Advertisements

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2019-2017 Moj horoskop

To Top