Kineski horoskop

Snalažljivi majmun

majmun kineski horoskop

Photo by Pixabay

Majmun je deveti znak u 12-godišnjem ciklusu Kineskog zodijaka. Neke od godina majmuna su: … 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2028….

Majmun je pametna životinja. Obično se upoređuje sa pametnom osobom. Tokom proleća i jeseni u periodu 770 – 476 p.n.e. časni kineski zvanični naziv za markiza dobio je naziv „Hou“, isto kako se na kineskom izgovara i reč majmun. Životinji je time dat pozitivan smisao.

Srećni brojevi: 1, 7, 8
Srećne boje: bela, zlatna, srebrna
Srećne biljke: hrizantema, vlasac
Srećni pravci: sever, severozapad, zapad

Ličnost Majmuna

Opšti utisak koji ličnost Majmuna ostavlja je da je u svakoj situaciji, pametan, mudar i dovitljiv, naročito kada su u pitanju karijera i bogatstvo. Oni su živi u pravom smislu, fleksibilni, dovitljivi i svestrani. Uz to, nežnost i iskrenost koje poseduju donose im dugotrajnu ljubav.

Iako su rođeni sa nekoliko zavidnih veština, oni i dalje poseduju nekoliko nedostataka, kao što je nagla narav i tendencija da sa visine gledaju na druge.

Prednosti: entuzijasta, samouveren, društven, inovativan
Nedostaci: ljubomoran, sumnjičav, lukav, sebičan, arogantan

Ljubavna kompatibilnost sa Majmunom

Savršeni partneri: bivol, zec

Oni se čine kao stvoreni jedni za druge, imajući nekoliko zajedničkih stvari u ličnosti i u životu uopšte. Oba znaka mogu da tolerišu jedan drugog sve dok imaju dovoljno prostora i slobode. Njihov ljubavni život pun je zabave jer imaju jak osećaj radoznalosti da upoznaju jedno drugo. Obično dele iste stavove i mišljenja o životu.

Loši partneri: tigar, svinja

Imajući različite vrednosti i stavove, ovi znakovi nemaju mnogo zajedničkih tema u svakodnevnom životu. Teško im je da komuniciraju sa strpljenjem i poštovanjem. Svađe i sukobi su ono što karakteriše njihov ljubavni odnos.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top