Životni horoskop

Rak

Od 22.juna do 22. jula

Predeo raka je pod direktnim uticajem Meseca, te je stoga izrazito ženski vodeni znak. Potreba za ljubav, mir i sreću su glavna misao rođenih u ovom vodenom znaku. Život im se odlikuje velikim ekstremima, od ogromne sreće do krajnjih granica patnje. Nepoverljivi su i izdržljivi, a opterećeni kompleksima niže vrednosti. Nemirnog su duha.

Veliki su idealisti i često trče u susret opasnosti. Zbog nemogućnosti da realno sagledaju stvari uleću u ogromne poduhvate sa puno rizika, suviše su osetljivi, lako se uzbuđuju i stalno traže potvrdu svojoj ljubavi. Ako se zaljube, uporni su u dokazivanju svoje iskrene privrženosti i vernosti, pa zbog toga imaju priličnih neugodnosti. Veoma su ljubomorni, žele da ih svakorazume i uživaju da ih drugi sažaljevaju dok pate. Rak je primer idealnog muža koji želi sve da pomogne. Rado se žrtvuje za bolji život ukućana i zato ne traži ništa drugo sem kućnog mira, tople sobe i muzike. Muzika, to je druga vodeća misao rođenih u ovom znaku. Veoma su razdražljivi i lako menjaju raspoloženja; mogu biti nezgodni za okolinu.

Advertisements

Nežni su i požrtvovani, dobri, društveni i pomirljivi, ali zato nedovoljno borbeni i samosvesni. Dopuštaju da drugi odrećuju smernice njihovog puta. Nemaju hrabrosti da se suprotstave i da argumentuju svoje stavove. Ako

Rak - životni horoskop

Rak – životni horoskop

pak to i pokušaju, onda je to odbrana ideala bez ikakve realne podloge. To ih često tera u egoizam, osvetoljubivost i nerealnost. Svoj ogromni unutarnji život prepuštaju instiktima i snovima, dok se u spoljnjem svetu ponašaju kao mirni i nezainteresovani posmatrači. Džinovi po svom unutarnjem preživljavanju, u životu se ponašaju kao nepromišljena i brzopleta deca. Svesni toga, sve veze koje ostvare, računajući i brak, čuvaju i poštuju i preko granica samožrtvovanja. Veličanstvena tišina kućnog doma je cilj kome iskreno teže i za koji se bore onoliko koliko je to njima moguće.

Lako se prilagođavaju svakoj situaciji i veoma su uslužni i ljudima veruju više nego što je to potrebno. Zbog toga su često nesrećni i neshvaćeni. Preterana osetljivost, maštovita nerealnost i instinktivno žrtvovanje, to su glavne odlike Raka.

Njihov život je prožet kontradikcijama. Sa jedne strane, oni su neumorni, trenutak kasnije nesigurnost je ta koja ih sputava da ostvare svoje planove. U jednom trenutku su zainteresovani za nešto, a već u sledećem oni su potpuno indiferentni za to. Ponekiput oni su sposobni da ubede sebe da je posao koji rade, baš to što im najviše odgovara. Najveći problem za njih je da učine prvi korak. Značajnija prepreka za poslovni uspeh je preterana bojazan i urođena stidljivost, kao i fiks-ideja o greškama za koje uobražavaju da su oni izazvali. Veoma mnogo će putovati i ima izgleda da će možda raditi nešto u vezi sa avijacijom ili sa nekim prevozničkim preduzećima.

Njihovom temperamentu odgovaraju razne profesije vezane sa trgovinom i ako se tome posvete, moguća je briljantna karijera, pa će tada imati uticaja na živote mnogih ljudi. Ukoliko budu imali hrabrosti i istrajnosti, moguće je da će prihvatiti i razne rizične poslove, mada se plaše svega što je neizvesno. Možda u poslovima u vezi sa izdavačkom delatnošću ili nekom vaspitnom radu, snaga njihovog duha može doći do boljeg izražaja. Njima više odgovara umni rad, nego manuelni posao.

Njihovi srećni brojevi su dva, pet, tri, povoljni dani su ponedeljak i sreda, a boje ljubičasta i zelena.

U znaku Raka rođene su sledeće poznate ličnosti: Rembrant, Salvador Dali, Šubert, Ruso, Bergson, La Fonten, Petrarka, Nikola Tesla, Vojvoda Mišić, Petar Kočić, Ljudevit Gaj.

Advertisements

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2019-2017 Moj horoskop

To Top