Kineski horoskop

Ponosni petao

2.2.1897 – 21.1.1898

22.1.1909 –   9.2.1910

8.2.1921 –   6.2.1922

Advertisements

26.1.1933 – 13.2.1934

13.2.1945 –    1.2.1946

31.1.1957 – 18.2.1958

17.2.1969 – 5.2.1970

5.2.1981 – 24.1.1982

 

Njegovo držanje je pravo, njegov pogled prodoran, njegovo ponašanje kraljevsko. Ponosni petao želi da ga okolina poš­tuje. Pogledajte tog čoveka od jednog cola, kako se drži uz­višeno u odnosu na sve ostale. Petlovi vole pompu, sopst-veni dom opremljen dragocenim nameštajem imesto, sa koga će vršiti izvestan uticaj na druge.

 

Mogli bi da stoje na samom vrhu, kada sami sebi ne bi ote­žavali sve. Petlovi su navikli na težak rad i veruju da će kroz njega postići uspeh. Ali dok oni rade ne dižući glavu, drugima u životu ide lakše i bave se svojom karijerom. Zbog toga se petlovi nalaze u podređenom položaju.

 

Često traže sigurnost, kao državni službenici ili policajci. Mogu se naći u frizerskim salonima i u ugostiteljstvu. Nji­hovi čelični nervi osposobljavaju ih za lekare i druge pro­fesije, u kojima ima krvi. Imaju zdrav stav prema novcu, što je potrebno za sreću.

 

Rođeni u znaku petla su neumorni, kada treba da obezbe-de malo blagostanja, ali su suviše ponosni, da bi za ovo pro-sjačili. Sve vole da stvore sami, da se nikome ne bi zahvalji­vali. Poklanjaju svoju poslednju košulju, ali sami ne vole da primaju poklone.

 

Pohvala je za njih najlepši poklon, koji im se može dati. Oni ga primaju sa gestom visokog poštovanja. To im laska i zato padaju na taj štos kod ljudi, koji svojim laskanjem žele da učine petla slepim za činjenice i da ga vide kako se šepuri, dok oni spremaju čorbu, u kojoj žele da vide i kuva-nog petla. Dok on shvati o čemu se radi i zatraži da mu se polože računi, od svega toga nema više ni traga ni glasa, ili ga ponovo obrlate laskanjem. Shvatate li sada, zašto petao ne postiže mnogo?

 

U ljubavi to, naravno, nije slučaj. Ovde su muškarci i žene rođeni u znaku petla u izvesnoj meri glavne ličnosti u dru­štvu. Tu oni laskaju i udvaraju se, retke cvećke, a zreli plo­dovi sami padaju.

Godina petla

Godina petla

 

Petlovi su izvanredni ljubavnici i osvajaju krhke lepotice. Ko petlu potpadne i dalje će sanjariti o njemu, ako ga ovaj napusti — da bi, možda samo za kratko vreme — usrećio nekog drugog. Muškarci rođeni u znaku petla najprijatnije se osećaju u društvu žena. Rođenima u znaku petla muška­rci su dosadni konkurenti. Zato ovi muškarci imaju samo malo prijatelja, ali je zato nepregledan broj njihovih prija­teljica.

 

I žene rođene u znaku petla imaju sreće u ljubavi. Ali za razliku od muškaraca, rođenih u ovom znaku, one ne le­pršaju od jednog do drugog, već traže stalnog prijatelja.

 

Na ljubavnom polju žene pre mogu da izgube nešto od svog ponosa, nego muškarci. One će za svog supruga ići kroz vatru, brinuti o njemu i čak mu prati noge, ako on to želi. Od sve te silne brižnosti za suprugom, pomalo zabora­vljaju drage mališane, koji su takođe u porodici. One su do­bre majke, ali deca su im uvek na drugom mestu, na prvom je čovek koga vole.

 

Petlovi su željni znanja. Oni nikada ne bi počeli nešto, što prethodno već nisu detaljno prostudirali. Oni žele da učes­tvuju u razgovoru, da dokazuju koliko su vredni. Ponekad svojoj okolini izgledaju kao pravi hvalisavci, koji svuda za­badaju nos. Zato izgleda da su neautentični i arogantni.

 

Neki petlovi žive sa puno rizika. To su borbeni petlovi, koji svojom agresivnošću zgražavaju okolinu. Čak se ne ustežu da povrede najboljeg prijatelja. Ovi petlovi su — hva­la bogu — u manjini!

 

Većina petlova je i pored pokazivanja svog ponosnog pona­šanja, dobrog srca i spremna da pomogne. Treba ih prepu­stiti njihovom radu i ukazivati im malo pažnje. Nikada ih ne treba izazivati da ne bi reagovali sitničavo.

 

Treba im ostaviti njihove male snove i romantična oseća-nja, koja čuvaju najdublje u sebi. I onako se celog života malo smeju, jer uvek imaju nešto da rade. Strašno bi vo-leli da lenstvuju, ali to bi bilo protiv njihove prirode.

 

Pustimo ih da se smeju — rekli smo. Samo, nemojte se ni­kada smejati petlu. On Vam to neće oprostiti. Ako se radi

0   njemu, ne razume šalu.

1   najzad, petla ne treba krivo shvatiti. On nikada ne misli ozbiljno, kao što ponekad kaže. Ima samo redak dar da izaziva nezadovoljstva, pa neka košta šta košta. Posle toga mu je žao. Ako naiđe na razumevanje, vremenom će izgubi­ti neke loše navike. Jer petlovi su pomalo i ono, kakvim ih čini njihova okolina. Moraju se voleti, da bi se saznalo ka­kvi su oni u dubini duše.

KAKO VASPITAVATI DECU ROĐENU U ZNAKU PETLA?

 

Deca rođena u znaku petla vole roditelje, koji im stvaraju raj na zemlji. Ne poznaju lažnu skromnost. U školi prolaze, ali ono što drugi s lakoćom postižu, oni moraju da steknu teškim radom. Prijatelje nalaze uglavnom među slabijima, koji se dive hrabroj prirodi petla. Jer vrlo se brzo budi po­nos u srcu malog petla. Nemojte ih povrediti, naprotiv, po­kušajte da ih usmerite na pravi put. Konačno, njima je po­trebno nešto na šta će biti ponosni, otprilike uzor roditelja ili dobro svedočanstvo u školi.

PETAO OD OVNA DO RIBE

 

Ovan — petao (21.3 — 20.4.) je pronašao borbu petlova. Rado se svađa za svoj život. Treba mu dati pilulu za umire­nje u obliku ljubavi ili dobrote, a onda se s njim može lako i postiže se puno.

 

Bik — petao (21.4. — 20.5.) radi više od drugih petlova, ali više i postiže. Pošto je tolerantan, nalazi puno prijatelja. U braku je pouzdan partner vredan ljubavi.

 

Blizanci — petao (21.5. — 21.6.) unosi nemir u dom i pre-duzeće. Njegov nemarni duh tera ga na neobične nestašlu-ke. Potrebno mu je putno razumevanja i još više divljenja.

 

Rak — petao (22.6.— 22.7.) najčešće podleže laskanju pogrešnih ljudi iz okoline. On uvek misli iskreno, ali upra­vo sa svojom iskrenošću ima najviše problema. Ništa im ne pada s neba.

Lav — petao (23.7.— 23.8.) drži glavu više od ostalih. Nje­mu se mora pokazati preporuka. Njegov put vodi naviše, ako ume da zadrži novac i ne rizikuje previše.

 

Devica — petao (24.8. — 23. 9.) razmišlja realno. Njegov ponos se ograničava na pohvale za učinjena dela. Ponekad je zamišljen i povlači se pred prezrenim svetom.

 

Vaga — petao (24.9. — 23.10.) uživa život u pravom smi­slu, udvara se i poklanja svoju naklonost, čas ovom, čas onom. Sluša šaputanja drugih i to mu može naškoditi.

 

Škorpija — petao (24.10. — 22.1 1.) ubeđuje svoju okolinu duhovitošću i dosetljivošću. Ono što kaže ima početak i kraj. Uknjižiće mnoge uspehe. Podstrekavanje i bockanje mogu malo zasmetati.

 

Strelac — petao (23.11. — 21.12.) želi da osvoji svet za se­be. Voli avanture i putovanja. Ponekad kući nosi mnogo novca i slavu, ponekad samo iskustvo za budućnost.

 

Jarac — petao (22.12. — 20.1.) nerado dozvoljava da neko zaviruje u njegove karte. Cesto je pravi finansijski genije. Zna da sačuva držanje i u odnosu na svoje bližnje oseća se uzvišen.

 

Vodolija — petao (21.1. — 19.2.) želi da bude shvaćen. Onda je najbolji partner među petlovima, ako ne i najpouz­daniji. Treba ga postaviti na postolje.

 

Riba — petao (20.2.—30.3.) sanja više od drugih petlova, više je osećajan, a samim tim i ranjiv. Sateran u tesnac, zna da se bori. Na kraju uvek uspeva.

PARTNER  PETLA

Pacovi zaista mogu biti čarobni partneri ponosnog petla. Oni previđaju ono što je na njemu površno, a lukavstvom savlađuju njegov egoizam.

Bivol i petao su u paktu celog života. Skoro slepo se razu-meju i previđaju tako brojneobostrane slabosti.

Tigar se nada podređenoj ljubavi petla. Kod ovog je nada upravo obrnuta. Oboje bi u svom životnom savezu morali ponešto da precrtaju od sopstvenog ponosa.

Zec skoro ne može da pređe preko toga, ako petao u svom ponosu povredi njegova osećanja. U ovoj vezi bi jedno za drugo morali imati više razumevanja.

Aždaja će petla u granicama učiniti srećnim. Ona će se pre svega pobrinuti, da se petao postepeno penje lestvicama us-peha.

 

Zmija, do duše, nije najlošiji partner za petla, ali do ljubavi

sa usklicima do neba neće doći, pre će to biti veza iz kori­sti.

Konj tu i tamo petlu ukrade poneki pogled, ali to mu niš­ta ne znači. Kada se nađu, imaju puno zajedničkih ideja.

Koza ima dublja osećanja, zato će je petao jednog dana ra­zočarati. Samo od njega zavisi hoće li se promeniti. Ali on je za to suviše ponosan.

Majmun petla u izvesnoj meri vrti oko prsta. Često s njim zbija šale, a to se starom momku dopada.

Petlovi između sebe vole borbu. Bore se sve dok jedan od njih ne popusti. A onda onaj očerupani zbriše.

 

Pas laje na petla, ništa uzbudljivije se od njega ne može ni očekivati. Kod psa bi petao mogao izgubiti svoje najzano­snije perje.

 

Svinja jedino ne može da izdrži, kada joj petao priđe suviše direktno. Ima mnogo taktičnog osećanja, koja petao vrlo lako može da povredi.

Advertisements

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2019-2017 Moj horoskop

To Top