Horoskop i život

Ljubav i veze: jeste li grabljivica ili plen?

Do sada ste, verovatno, svi čuli za pojmove grabljivice i plena. To je koncept koji postoji u prirodnim divljinama – a odavno mi se čini da se može primeniti i na reljef muško – ženskih odnosa, upoznavanja i izlazaka.

Koncept je prilično jednostavan: grabljivice jedu, a plen biva pojeden.

Dakle, zašto bi koncept grabljivice i plena trebao biti važan za razumevanje muško – ženskih odnosa? Zbog toga što svako od dvoje u vezi pristupa muško – ženskim odnosima iz jedne od ove dve veoma različite perspektive – ili si grabljivac ili si plen! I pogodite šta je čija uloga?

Advertisements

Pogodili ste, muškarci su uglavnom grabljivci, a žene su uglavnom plen. I upravo iz ovog razloga , čini se kao da su muškarci mnogo više u stanju da uživaju u zabavljanju nego žene. Muškarci izgleda, smatraju zabavljanje prijatnim, doživljavaju ih kao sport ili takmičenje, dok ga žene generalno smatraju stresnim, neizvesnim i rizičnim.

Za muškarce, ishod je pobeda, nagrada. Zvuči zabavno, zar ne? Žene, kao ishod, mogu da budu pojedene, da nesteanu. I nije baš tako zabavno, jel? To je razlog zašto su mnogi muškarci sigurni u svoj uspeh, dok mnoge žene generalno imaju tendenciju da budu manje samouverene, a više uplašene od ishoda ( ne kažem da se stvari ne menjaju, te da vrede za apsolutno sve osobe – svi smo različiti ).

Kada izlazite, neophodno je da svaki od polova pravilno razume onog drugog. A da bi se formiralo ovakvo razumevanje jedno drugoga, morate da razumete perspektivu s kojom vam ona druga osoba prilazi.

Grabljivica ili plen: Kako to izgleda u vašem slučaju?

Da vas malo zabavim, zamišljajući kakvu sliku zabavljanja može imati muškarac, reći ću da mi to najpre izgleda kao fudbalski teren sa velikim peharom koji priziva baš njega i tera ga da ide napred.

Za žene, mogu da zamislim da ova slika najpre liči na duboku šumu, gustu i tamnu, nepristupačnu, sa opasnostima na svakom koraku, gde je jedino štose čini sigurnim utočištem, zaklonjena pećina i topla vatra.

Primećujete li kolike su razlike između dva gore opisana prizora?

Verujem da je nerazumevanje onoga sa čime se drugi u vezi suočava veoma dinamično, te da upravo to nerazumevanje izaziva dosta dosta nesporazuma koje svi doživljavamo u muško – ženskim odnosima. Muškarci ne razumeju rizik koji zabavljanje predstavlja za žene, a žene ne razumeju zabavu i osećaj takmičenja koje muškarci pronalaze u zabavljanju.

Kada je žena više puta doživela da je emotivno pojedena, usisana, u muško – ženskim odnosima, sam koncept zabavljanja može biti povezan sa negativnim osećanjima i stresom, a ne uživanjem. A kada se muškarci u više navrata osete kao pobednici, normalno je da će im koncept muško – ženskih odnosa izgledati kao takmičenje.

Uspešna osvajanja kod muškaraca mogu podstaći snažnu želju da osvajaju dalje i više, dok kod žena neuspesi mogu podstaći preteranu uznemirenost i zbunjenost.

Grabljivica ili plen: Pokušajte da razumete drugog

Mislim da ovde pomoglo posmatrati stvari iz kože onog drugog. Dakle, muškarci , upustite se u dugu šetnju kroz gustu neizvesnu šumu, a vi dame, sedite , opustite se i uživajte u takmičenju.

Grabljivica i plen

Grabljivica i plen

Muškarci

Nisam sigurna da je većina muškaraca u potpunosti u mogućnosti da shvati sa čim se žena suočava kada kroči u polje ljubavne veze. Ali mislim da je to samo zato što mnogi muškarci verovatno ne žele da odvoje vreme ni da razmotre koncept muško – ženskih odnosa a kamoli da shvatei stvarnost tog okruženja. Da budemo iskreni, muškarci uglavnom nisu plen u životu, već lovci – i to izaziva veliku promenu u percepciji. To je taj nedostatak razumevanja koje izaziva muškarce da ženama lepe etikete kao „luda“ ili da dobace koju standardnu primedbu –  „razmišljaš previše“ ili „previše brineš“.

Žene nisu „lude“ – samo su oprezne, a taj oprez stvara potrebu za pitanjima koja zahtevaju odgovore – tako da mogu izvagati rizik toga što su plen. To je njeno iskonsko osećanje ne samo zbog činjenice da je ona plen, nego je rizik za nju trostruk:

  1. Ona može biti progutana ( emocionalno ).
  2. Ona može ostati u drugom stanju ( fizički ).
  3. Ona rizikuje da se zarazi nekom od bolesti koje prenose muškarci, čije simptome ne mora uvek primetiti, a koje je čak i godinama kasnije mogu napraviti sterilnom ( Chlamidia ) ili ostaviti je sa rakom ( preko HPV izloženosti ).

Kao rezultat toga, žene imaju izgrađeniju svest o rizicima dok ih muškarci bolje ignorišu.

Kako bi se ovaj osećaj ženskog opreza najbolje mogao opisati?

  • osećaj da vas neko gleda, odmerava svaki vaš pokret,
  • želi da vas proguta i proždire vas,
  • osećaj da vam je potrebno sigurno utočište za utehu,
  • osećaj nesigurnosti, „šta će on da uradi sledeće?,
  • osećaj da ne znate šta da uradite sledeće: „Da li da pobegnem, ili da ostanem?, „Hoće li me povrediti fizički?“.

Možeš li da zamislite to? Možete li da zamislite kako neprijatno, nesigurno i zastrašujuće može biti?

Žene

Baš kao što verujem da je muškarcu teško da u potpunosti shvati sa čim se žena suočava kada kroči u vezu, isto tako osećam da je ženi teško da shvati sa čim se  muškarci suočavaju. To je taj nedostatak razumevanja koje teraju žene da postavljaju pitanja kao što su: „Zašto je to uradio?“ ili , „Da li je ovo samo igra?“ ili , „Zašto misli da ovo je smešno?“.

Razlog za to je, dame, kako smo rekli, u tome što muškarci doživljavaju vezu kao sport ili neku vrstu takmičenja. I kao što svi znamo, sport i takmičenje, obavezno uključuju zabavu, dobra zabavu, i uživanje.

Muškarci ovo ne čine iz zle namere, oni prirodno pristupaju na ovaj način, kao lovci ili kao u sportu gde ih na kraju čeka nagrada, ili slava i uživanje.

To je razlog da muškarci ne uzimaju svaku sitnicu toliko ozbiljno kao žene. Oni se ne suočavaju sa velikim rizikom, već sa mogućnošću nagrade koja neutrališe rizik. A pošto nagrade nadmašuju rizik, to postaje prijatno iskustvo kojem se može prići sa mnogo manje opreza i mnogo više entuzijazma.

Dame, veoma je važno da shvatite da kada vas vaš muškarac „skine s dnevnog reda“ kada je u pitanju nešto što je izuzetno važno za vas, on to ne  radi iz zle namere, jer on jednostavno ne može da shvati vašu potrebu da raščišćavate detaljno nešto što on smatra sitnicom.

Kao rezultat toga, on ne razume zašto vam je baš ta sitnica tako važna. Njegov mozak smatra da su pitanja koja opterećuju žene u suštini besmislena i nepotrebna .

A kada ga pritišćete tim pitanjem, njemu izgleda kao da nešto zabavno pretvarate u nešto dosadno.

Zaključak

Muškarci

Gornji koncept grabljivice i plena, te rizika i nagrade je razlog zašto vam je toliko važno da budete spremni da se dokažete pred ženom, kada ste s njom u vezi.

Žena rizikuje mnogo kada se zabavlja s vama, tako da bi vam moglo dobro poslužiti da se potrudite da budete džentlmen i lider koji ima glavnu reč kroz pružanje snage, samopouzdanja, podrške i otvorene komunikacije sa njom. Sve manje od toga će razočarati vašu partnerku.

Nakon što osvojite svoj trofej, pažljivo ga čuvajte.

Žene

Razlog zašto je toliko važno da se čuvate je to što trebate navesti svog muškarca da vam se dokaže, prije nego što mu se predate. Vi rizikujete samu suštinu svog emocionalnog bića prilikom upuštanja u vezu, da ne pominjemo zdravlje prilikom stupanja u seksualni odnos, kao i svoju budućnost, ukoliko dođe do trudnoće.

Ako muškarac nije spreman da vam se dokaže, onda treba da budete dovoljno jaki da odustanete od tog muškarca. Potreban vam je vođa koji će vas zaštiti, emotivno, i u vašim najboljim interesima. Sve manje od toga će vas samo razočarati i zbuniti.

Kada ste već postali trofej, zahtevajte sigurnost.

Advertisements

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2019-2017 Moj horoskop

To Top