Horoskop i život

Kako da zdravo provedete praznike

Vreme je da se jede, pije i veseli! Da biste uz sve ovo ostali dobrog zdravlja, evo nekoliko saveta o tome kako da zadržite ravnotežu preko praznika – po horoskopskim znacima.

Ovan

Dok vam je sedenje, razgovaranje i hranjenje prilično prijatno, ono za vas ipak znači stres jer ide protiv vaše aktivne prirode. Neke natuknice: Organizujte kratku vožnju biciklima sa mlađim članovima porodice. Ne zaboravite da zavirite i  u lokalne teretane, one će raditi i preko praznika.

Bik

Vaša strast prema hrani će vas upropastiti. Napravite dodatni napor da tokom praznika ograničite unos slatkiša i grickalica, te pazite na veličinu porcija. Da biste  kompenzovali ovaj nedostatak: nahranite i svoja druga čula! Okružite se mirisnim svećama, neka vas partner izmasira, ili radite nešto tome slično.

Advertisement

Advertisements

Blizanci

Nervozni ste a obožavate raznovrsnu trpezu. Rezultat može biti prejedanje! Potrudite se da se u vašem tanjiru nađe i ponešto od zdravog izbora kao što su proteini i sveže povrće. Opksrbite se knjigama i časopisima kako biste mozak stimulisali na taj način.

Rak

Verovatno ćete obroka spremati koristeći tradicionalne recepte. Pronađite inventivne načine da umanjite količinu natrijuma i zasićenih masti, vaše zdravlje i struk će imati koristi! Pokušajte da ograničite listu gostiju, tako

Kako da i tokom praznika ostanete u formi

Kako da i tokom praznika ostanete u formi

ćete imati manje stresa oko pripreme praznične trpeze.

Lav

Volite prazničnu atmosferu, ali neaktivnost koja je prati može dovesti do debljanja u vašem slučaju. Trudite se da makar imate duge šetnje ili da vežbate uz video. Pošto je vaš znak sav u zabavi i igri, skupite mlade iz vaše okoline, i organizujte grupno sankanje ili klizanje.

Devica

Kako ste uvek dobro organizovani, možda ćete pronaći načine da u prazničnu ishranu ubacite i organske sastojke. Stres može nastati zato što preuzimate previše odgovornosti. Nađite vremena da se opustite u čišćenju organizma, umirujućim biljnim čajevima i dosta vremena za sebe.

Vaga

Uživate u prazničnoj atmosferi, jer vam pruža dovoljno vremena da se družite. Da biste izbegli moguće sagorevanje, neke pozive i odbijte a vaš društveni kalendar držite u razumnim granicama. Potrudite se da ostanete u kontaktu sa svojim drugarima sa vežbanja ili iz teretane, jer vi ste takva osoba da najbolje radite u tandemu.

Škorpija

Držite se dijetalno, i na meniju i kada je u pitanju vaš stav! Varenje vam je često osetljiva tačka, pa pažljivo birajte namirnice za svoj jelovnik. Previše intenzivno doživljavate svoje emocije. Nemojte se previše mešati u porodične i prijateljske drame da ne biste pokvarili sopstveni odmor.

Strelac

Kao i svaki partijaner, vi ste najviše skloni da preterate preko praznika. Potrudite se da ostanete fizički aktivni tako što ćete se potruditi da makar ne dobijete nove, kad je već nemoguće da skinete postojeće kilograme. Pošto je vreme praznika, skupite neku ekipu koja će biti raspoložena za brda ili druge zabavne aktivnosti koje su vam raspoložive tokom zime.

Jarac

Praznici kod vas mogu dovesti do frustracije, jer prekidaju vašu dnevnu rutinu. Napravite dodatni napor da se opustite i uživate u slobodnom vremenu sa prijateljima i porodicom, znajući da ćete sve moći nadoknaditi i kasnije. Ovo je takođe optimalno vreme u godini da definišete svoje fitnes ciljeve za sldeću godinu.

Vodolija

Ovo je doba godine da se dopre do drugih ljudi. Pazi da ne zaradite bol u vratu ili krstima od svog vremena provedenog za računarom! Pošto najbolje radite u grupama, organizujte neku ekipu koja će vam pomoći da ostanete u dobroj formi.

Ribe

Želite da svi imaju divan odmor – toliko, da ćete se osećati loše ako tako zaista i ne bude! Ali vi niste odgovorni za sreću drugih ljudi, pa pokušajte da makar uredite svoje vreme. Usamljene šetnje i ples najbolje će vas osloboditi stresa.

Advertisement

Advertisements

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2019-2017 Moj horoskop

To Top