Finansijski horoskop za 2014.

Ovan

Ovnovi se često izdvajaju kao graditelji ili agenti za nekretnine. Novac sam po sebi nije toliko važan koliko druge stvari – akcija, avantura, sport, itd. Oni su motivisani potrebom da imaju podršku od strane svojih partnera. Novac kao način postizanja zadovoljstva je još jedan važan motiv. Ovan najbolje funkcioniše u svom preduzeću ili kao menadžer odeljenja u okviru velikih firmi ili korporacija. Što manje naređenja oni moraju da primaju od nadređenih, to bolje. Takođe, bolje funkcionišu na terenu, nego za kancelarijskim stolom.

Ovnovi su izdržljivi radnici, i mogu da zarade velike sume novca zbog čiste snage svoje fizičke energije.

Venera vlada Ovnovim finansijama, što znači da je potrebno da Ovan razvije više društvenog osećaja kako bi uspeo da ostvari puni potencijal zarade. Insistiranje na tome da posao bude obavljen – a to je ono što odlikuje Ovna – nije dovoljno za  finansijski uspeh. Treba sarađivati i sa drugima. Kupci, klijenti i saradnici treba da se osećaju prijatno – mnogi ljudi moraju da budu pravilno tretirani, kako bi zaista i došlo do uspeha. Kada Ovan razvije te sposobnosti – ili zaposli nekoga da to uradi za njega – njegov finansijski potencijal je neograničen.

Advertisements

Saturn je u vašoj kući tuđeg novca

Saturn je u vašoj osmoj solarnoj kući novca drugih ljudi. Morate da pazite kako rukujete novcem, međutim, kako se Saturn, planeta veliki poslodavac koji nas uči mnogim životnim lekcijama, nalazi u Škorpiji u vašoj osmoj kući novca drugih ljudi, još od 5. oktobra 2012., on ima konstruktivan, ograničavajući uticaj, a ja ću vam pokušati dati više detalja o tome.

Ovo je oblast u kojoj ćete naći način da finansirate velike ideje, najverovatnije nalazeći ga u nekim drugim izvorima, ne sopstvenim. Na primer, ako želite da idete na fakultet, možda ćete uspeti obezbediti stipendiju ili

Ovan

Ovan

svojevrsnu finansijsku pomoć. Ako želite da kupite nekretninu, možda ćete uspeti obezbediti kredit od banke.

Saturn ctakođe često zahteva žrtvu i pripremu da se materijalizuje željeni cilj, pa ste možda morali da uštedite za učešće prilikom dizanja kredita za kuću ili da plattei deo školarine za fakultet. Ako želite da povisite preduzetnički kapital, treba da uradite istraživanje, napišete biznis plan, a onda pregovarate o uslovkma. Osma kuća vlada kreditnim linijama, kreditima, hipotekama, planovima refinansiranja, porezima, plaćanjem osiguranja, razvodima, izdržavanjima, nasledstvima, provizijama, bonusima i ostalim sredstvima koja vam dolaze u većim sumama, a ne na rate. Ovo je oblast kojom će Saturn vladati u toku naredne godine, tako da na nju treba da obratite pažnju.

Sa Saturnom u vašoj osmoj kući novca drugih ljudi, možda ćete primetiti stezanje u oblasti finansija. Banke i druge finansijske instuticije će vam manje koristiti i zahtevaće garancije, bezbednosne depozite i velike avanse, papirologiju i planove. Dobijanje kredita će vam izgledati lakše u ranijem periodu, a kasnije, u toku godine, može postati čitav problem.

Postoje efikasni načini da upravljate Saturnom u vašoj osmoj kući. Budite oprezni i ne pozajmljujte više nego što vam je zaista potrebno u narednoj godini, jer može mnogo duže nego što vi pretpostavljate da potraje da otplatite te kredite. Budite veoma pažljivi i plaćajte račune na vreme, jer Saturn voli da vidi da pratite pravila ili ćete trpeti posledice. ( Ovako on zaista radi – on nije kao Jupiter, koji bi bio sklon da vam da besplatnu propusnicu! ).

Radite na vraćanju dugova dok vam finansije dobro stoje. Ako sada ne stojite dobro finansijski, verujte da će se to dogoditi uskoro, do maja sigurno. Ako ste u situaciji da konkurišete za posao zahtevajte malo višu platu, dok je univerzum na vašoj strani.

Ako ste samozaposleni, budite pažljivi da redovno izdvajate novac za poreze, dok ga ima, položaj Saturnov sugeriše da bi ste se mogli naći u neprilici ako pustite da vam se obaveze nakupljaju. Ipak, to je lako reći, ali teško ostvariti. Uglavnom, uradite sve što možete po tom pitanju.

Ako ste samozaposleni i imate investitora koji vam je obećao neophodnu infuziju kapitala za vaše poslovanje, on bi se mogao predomisliti u poslednjem trenutku, te vam ne uplatiti sredstva, ostavljajući vas na cedilu. Imajte rezervne planove u slučaju da se to desi. Takođe, pitajte svog advokata o načinima kako da se zaštitite od takvih slučajeva. Ako zavisite od nekoga ko ne drži do svojih obećanja, to može da vam izazove mnoštvo problema.

Ako vi nekome posuđujete novac, takođe budite oprezni sa kim to činite, jer sa Saturnom u osmoj kući, mogli biste doći u nepriliku ako vam dužnik ne bi vraćao novac na vreme. Ako vam je potreban veliki iznos novca, kao što je kredit za nekretnine, potrudite se da to bude posle 23. Decembra, jer dok je Saturn u Škorpiji možete se suočiti sa manje atraktivnim uslovima.

Ako neko vama duguje novac, moraćete više puta kontaktirati vašeg dužnika, kako vam se ne bi dogodilo da vaš dužnik proglasi sopstveni bankrot i uskrati vas za značajnu sumu novca. Ne želim da vas uplašim – ali ovde je u igri Saturn i to će zahtevati malo opreza. Ako potpišete ugovor, budite sigurni da pročitate sve ono pisano sitnim slovima, jer ne želite da vas iznenade neke pravne posledice koje kasnije nećete moći izbeći. Ako vam neko ostavi novac u nasledstvo, možda će potrajati dok na sudu sredite stvari. Saturn uvek traži strpljenje.

Sa Saturnom na polju novca, mogu vam se dogoditi i nepredviđene situacije, kao što je, recimo, da član vaše porodice iznenada ostane bez posla i zatreba vašu finansijsku pomoć, trošeći vaše finansijske resurse dok se vi možda budete borili da i njega i sebe održite na površini. Ipak, taj  novac će biti dobro potrošen – ne postoji ništa lepše nego pomoći članu porodice kojem je to potrebno – ali može i da vam izazove stres.

Izbegavajte potpisivanje svih važnih dokumenata na ili oko 10. maja, jer će Saturn biti nasuprot Suncu na taj dan, što će na vas imati loš uticaj. Još jedan težak dan kada je u pitanju novac ove godine će biti 18. novembra, kada se Saturnu pridružuje Sunce u vašoj kući novca drugih ljudi.

Advertisements

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2019-2017 Moj horoskop

To Top