Životni horoskop

Blizanci

Od 21.maja do 21. juna

Muški vazdušni znak Zodijaka koji stoji pod vladavinom Merkura. Već u samom imenu znaka i poznatoj neutralnosti Merkura krije se sva složenoet karakteristike ovog znaka. To je znak koji je najteže definisati, ali ipak akcenat se stavlja na nestalnost i veliku moć prilagođavanja svakoj prilici.

Rođeni pod ovim znakom obdareni su duhom i darom za logično rasuđivanje. Obožavaju sve promene i novitete, ali ipak znaju da budu veoma uporni u ostvarivanju svojih ideala. Umeju da se ponašaju u svakoj sredini i tada su sposobni da se poistovete sa svakim problemom o kome je reč. Njihovo razumevanje tuđih problema i briga je prosto neograničeno. U tom im veoma pomaže i večito mladalački karakter sa kojim uspevaju da prebrode sve nesporazume. Okretni, spretni i radoznali lako ulaze u srž najtežih problema, sve razumeju i za svakog nađu odgovarajuću reč. Njihovu urođenu nervozu još više pojačava lirski temperament.

Advertisements

Osobe rođene u ovom znaku raspolažu inteligencijom većom od prosečne, ali su češće vredni radnici nego maštoviti kreatori. Veoma su praktičnog duha i obdareni su smislom za diplomatiju. Realni su u procenama situacija i

Blizanci - životni horoskop

Blizanci – životni horoskop

uvek znaju kada treba povući koji potez. O svemu prethodno dobro razmisle, pa tek onda učine odlučujući korak. Tvrdoglavi su samo onda kada brane svoje stavove za kojima im je naročito stalo. Svima žele da pomognu i ugode i retko kada na zatraženu pomoć kažu – ne, čak iako je molba neopravdana. Zbog toga doživljavaju razne neugodnosti. Spretni su u svakoj vrsti konverzacije a naročito „pismenoj“. Naklonjeni su umetnostima.

Stidljivi su i lako ih drugi nagovore i na dobro i na zlo. Ako se nađu u lošem društvu, ponašaju se loše. Jednom rečju, znaju da se postave u svakoj situaciji, večito traže promene i veoma su nestalni. Ali isto tako, ako je potrebno, ništa ih ne može zaustaviti u ostvarivanju njihovih ideala i ciljeva. Njihovi kvaliteti su fantazija, okretnost i suptilnost, a mane cinizam, prepredenost i bezočnost. Živahni i osećajni i vrlo lako uspevaju u svim oblastima. Oslanjaju se samo na logiku.

Oboljevaju od vrtoglavice, infarkta i bolesti pluća na bazi TBC. Ne mogu se pohvaliti da su im nepoznata razna simptomatična ludila. Oni nikada ne bi trebalo da se sekiraju za posao i budućnost. Njihov problem biće u tome da odaberu jednu od brojnih prilika koje im stoje na raspoloženju. Pronalaze najmanje tuce različitih karijera u kojima mogu dostići neki značajniji uspeh. Imaju talenat za sve njih a žele da se isprobaju u svakoj. Osobina njihove naravi je da se teško koncentrišu na samo jedan posao, tako da ne mogu da donesu nikad konačnu odluku, već celog života prelaze sa jedne stvari na drugu. Tako, ako se i desi neki neuspeh, to nije zbog nedostatka sposobnosti, već zbog nedostatka volje da se bave samo jednom stvari. Ukoliko im pođe za rukom da se usredsrede samo na jedan posao i da sebe disciplinuju, moguće je da postignu briljantnu karijeru. Njihova neposredna dosetljivost daje im široke mogućnosti za javne govore što kombinovano sa sposobnošću da sklapaju prijateljstva, daje mogućnost za uspeh u nekoj vrsti političke karijere. Žurnalistika, medicina, pravo ili neke duhovne službe su oblasti u kojima mogu uspeti.

Srećni brojevi su šest, pet, osam, povoljni dani sreda, petak, a boje plava i siva.

Poznate ličnosti koje su roćene u ovome znaku su Dante, Kepler, Vagner, Grig, Bernard Šo, Klemanso, Vladimir Nazor, Aleksa Šantić.

Advertisements

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2019-2017 Moj horoskop

To Top