Životni horoskop

Bik

Od 21.aprila do 20. maja

U ovom ženskom zemljanom znaku Zodijaka, vlada Venera ali pored nje oseća se i uticaj Meseca.

Rođeni u ovom znaku su veoma dinamični i energični. Mirno i promišljeno pripremaju sveakcije. Oprezni su, vredni i istrajni. Sa urođenim radnim navikama hrabro grabe kroz život i ne dozvoljavaju da ih ometaju u tom. Veliki su entuzijasti i vole da se uhvate sami u koštac sa teškim problemima. U odnosima sa poslovnim ljudima i prijateljima nedostaje im potrebna doza elastičnosti i diplomatije. Veoma tvrdoglavi; ova izrazito urođena osobina smeta imprilikom napredovanja u karijeri. U poslu ipak postižu uspehe i to zahvaljujući svojoj upornosti, vrednoći i neprestanom zalaganju. Na uvrede su jako osetljivi i zbog ponosa sukobljavaju se sa svima pa i sa najbližom rodbinom. Veruju da su samo oči u pravu i uvek ostaju dosledni svojim principima.

Imaju smisla za sve grane umetnosti, žele da uživaju u svim dobrima ovoga sveta. Talentovani su za raspoznavanje lošeg od dobrog i imaju istančan ukus. Kada se naljute, njihov gnev se teško stišava i može izazvati nezgodne

Bik - životni horoskop

Bik – životni horoskop

posledice. Ljubav je ono područje gde se žele po svaku cenu afirmisati: ako ostaju bez nje, strašno pate. Materijalno će se potpuno srediti u drugoj polovini života i tada neće imati nikakvih velikih problema. Imaju u sebi ogromnu energiju koju ne razbacuju dok prethodno dobro ne promisle. Spolja su izvanredno mirni i staloženi, čak i ne zainteresovani, ali u sebi imaju snage i energije za sve nedaće. Ipak kao kod retko kog znaka, ovde je prisutan optimizam i vera u sebe. To je jedan od znakova kojima ih je sreća nesebično obogatila.

Oni mogu postići uspeh u životu samo tako ako se vežu za jednu vrstu posla, i to onu u kojoj uživaju. Zahvaljujući istrajnosti i inteligenciji oni će postići uspeh u poslovima gde je potrebno temeljno rasuđivanje i pouzdanost. Nikada ne bi trebalo da se upuštaju u poslove koji im ne pričinjavaju radost i zadovoljstvo, bez obzira na slavu i sreću koju time mogu steći. Imaju uspeha u profesijama vezanim za estradne nastupe ( pozorište, film, muzika ), i tada su vrlo istrajni i uporni. Poneki put postaju sumnjičavi prema sebi i svojim kvalitetima, a to je već pola neuspeha za njih. Oni moraju ignorisati sumnju, jer tek tada mogu uspeti da svoju prefinjenost u ukusu utope u neku stvaralačku umetnost ( slikarstvo, arhitektura ili trgovačko planiranje ).

U poslu, za njih neće biti briga i problema, jer se neće svađati i drugome zamerati, niti će pokušavati da drugome diktiraju kako se radi i živi. To ne znači da će biti zapostavljeni ili podređeni; naprotiv, oni uvek ustaju u odbranu svojih prava, i tako će steći poštovanje, jer će i ostali shvatiti da sa njima nema šale. Moraju biti više taktični, jer njihova tvrdoglavost može imati i veće posledice nego što su jarost i srdžba. Zato im odgovaraju poslovne institucije, gde je već odrećeno šta ko radi i gde nikakve proizvoljnosti neće izazvati nesporazume. Tek tu, njihova uporna vrednoća dobija pun smisao.

Osobama rođenim u ovom znaku srećni brojevi su pet, šest, četiri, povoljni dani petak i utorak, a boje zelena i plava.

U znaku Bika rođeni su Balzak, Džordž Vašington, Karl Marks, Van Gog, Rućer Bošković, Mihailo Petrović – Alas, Dimitrije Tucović, Ivan Cankar, Janko Veselinović.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top