Životni horoskop

Bik

Od 21.aprila do 20. maja

U ovom ženskom zemljanom znaku Zodijaka, vlada Venera ali pored nje oseća se i uticaj Meseca.

Rođeni u ovom znaku su veoma dinamični i energični. Mirno i promišljeno pripremaju sveakcije. Oprezni su, vredni i istrajni. Sa urođenim radnim navikama hrabro grabe kroz život i ne dozvoljavaju da ih ometaju u tom. Veliki su entuzijasti i vole da se uhvate sami u koštac sa teškim problemima. U odnosima sa poslovnim ljudima i prijateljima nedostaje im potrebna doza elastičnosti i diplomatije. Veoma tvrdoglavi; ova izrazito urođena osobina smeta imprilikom napredovanja u karijeri. U poslu ipak postižu uspehe i to zahvaljujući svojoj upornosti, vrednoći i neprestanom zalaganju. Na uvrede su jako osetljivi i zbog ponosa sukobljavaju se sa svima pa i sa najbližom rodbinom. Veruju da su samo oči u pravu i uvek ostaju dosledni svojim principima.

Advertisements

Imaju smisla za sve grane umetnosti, žele da uživaju u svim dobrima ovoga sveta. Talentovani su za raspoznavanje lošeg od dobrog i imaju istančan ukus. Kada se naljute, njihov gnev se teško stišava i može izazvati nezgodne

Bik - životni horoskop

Bik – životni horoskop

posledice. Ljubav je ono područje gde se žele po svaku cenu afirmisati: ako ostaju bez nje, strašno pate. Materijalno će se potpuno srediti u drugoj polovini života i tada neće imati nikakvih velikih problema. Imaju u sebi ogromnu energiju koju ne razbacuju dok prethodno dobro ne promisle. Spolja su izvanredno mirni i staloženi, čak i ne zainteresovani, ali u sebi imaju snage i energije za sve nedaće. Ipak kao kod retko kog znaka, ovde je prisutan optimizam i vera u sebe. To je jedan od znakova kojima ih je sreća nesebično obogatila.

Oni mogu postići uspeh u životu samo tako ako se vežu za jednu vrstu posla, i to onu u kojoj uživaju. Zahvaljujući istrajnosti i inteligenciji oni će postići uspeh u poslovima gde je potrebno temeljno rasuđivanje i pouzdanost. Nikada ne bi trebalo da se upuštaju u poslove koji im ne pričinjavaju radost i zadovoljstvo, bez obzira na slavu i sreću koju time mogu steći. Imaju uspeha u profesijama vezanim za estradne nastupe ( pozorište, film, muzika ), i tada su vrlo istrajni i uporni. Poneki put postaju sumnjičavi prema sebi i svojim kvalitetima, a to je već pola neuspeha za njih. Oni moraju ignorisati sumnju, jer tek tada mogu uspeti da svoju prefinjenost u ukusu utope u neku stvaralačku umetnost ( slikarstvo, arhitektura ili trgovačko planiranje ).

U poslu, za njih neće biti briga i problema, jer se neće svađati i drugome zamerati, niti će pokušavati da drugome diktiraju kako se radi i živi. To ne znači da će biti zapostavljeni ili podređeni; naprotiv, oni uvek ustaju u odbranu svojih prava, i tako će steći poštovanje, jer će i ostali shvatiti da sa njima nema šale. Moraju biti više taktični, jer njihova tvrdoglavost može imati i veće posledice nego što su jarost i srdžba. Zato im odgovaraju poslovne institucije, gde je već odrećeno šta ko radi i gde nikakve proizvoljnosti neće izazvati nesporazume. Tek tu, njihova uporna vrednoća dobija pun smisao.

Osobama rođenim u ovom znaku srećni brojevi su pet, šest, četiri, povoljni dani petak i utorak, a boje zelena i plava.

U znaku Bika rođeni su Balzak, Džordž Vašington, Karl Marks, Van Gog, Rućer Bošković, Mihailo Petrović – Alas, Dimitrije Tucović, Ivan Cankar, Janko Veselinović.

Advertisements

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2019-2017 Moj horoskop

To Top